Waarom Reflexintegratie Therapie?

Baby's maken instinctief bewegingen, dit zijn de primaire reflexen. Deze bewegingen zorgen voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel zorgt ervoor dat je lichaam boodschappen kunt versturen en ontvangen. Deze boodschappen hebben weer invloed op verschillende functies, zoals bewegen, leren het geheugen, emoties en denken. 

Je kunt je voorstellen dat als je zenuwstelsel onvolledig ontwikkeld is, dit ervoor kan zorgen dat je problemen krijgt bij het bewegen, leren, geheugen, emoties en denken. Nu kan je dit heel hard gaan oefenen op de problemen maar je kan ook oefenen om je zenuwstelsel volledig te laten ontwikkelen.  

Primaire reflexen komen op al in de baarmoeder, en zijn bij veel kinderen na het eerste levensjaar verdwenen (geïntegreerd). Als dit onvolledig gebeurd is het centraal zenuwstelsel nog niet rijp. Het lichaam doet niet wat de hersenen willen. Een innerlijke strijd, tussen wel willen maar niet kunnen. 

Om de oorzaak aan te pakken gaan we terug naar de basis; welke primaire reflexen zijn onvolledig ontwikkeld, en kunnen we die nu alsnog laten integreren. Als de actieve primaire reflexen goed genoeg geoefend zijn, kunnen ze integreren (verdwijnen) en kan het zenuwstelsel en lichaam beter met elkaar samenwerken. Dit resulteert in enorme effecten op bewegingsgebied, leergebied, concentratiegebied, gedragsgebied e.d. 

Een oefenprogramma op zich kan niet garant staan voor het oplossen van alle problemen, maar wanneer de reflexen worden geïntegreerd in het lichaam, zal de motoriek niet langer meer in de weg zitten, maar juist een middel worden om te leren en om zich goed in zijn vel te voelen.

Klik hier voor: Hoe herken je actieve reflexen?


 

 

 

Opbellen
E-mail